Provocare pe Facebook

de către Alina Anghel

In vechime, pe data de 1 martie, martisorul se daruia inainte de rasaritul soarelui, copiilor si tinerilor – fete si baieti deopotriva. Snurul de martisor, alcatuit din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru, reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric. Snurul era fie legat la mana, fie purtat in piept. El se purta de la 1 martie pana cand se aratau semnele de biruinta ale primaverii: se aude cucul cantand, infloresc ciresii, vin berzele sau randunelele. Atunci, martisorul fie se lega de un trandafir sau de un pom inflorit, ca sa ne aduca noroc, fie era aruncat in directia de unde veneau pasarile calatoare, rostindu-se: „Ia-mi negretele si da-mi albetele”. 
Pentru ca mie imi place sa primesc, dar si sa daruiesc martisoare, v-am lansat o provocare pe pagina de facebook a blogului! 
Astept cu interes fotografiile voastre! Martisorul  … e surpriza!

S-ar putea să-ți mai placă

2 comentarii

radu adina 04 martie 2012 - 7:56 PM

Interesant postul.Chiar nu stiam de unde aceasta traditie si in plus am aflat ce trebuie sa fac cu snuruletul de la martisor.

Răspunde
Alina Anghel 05 martie 2012 - 7:50 PM

Ma bucur ca iti place! Te mai astept cu drag 🙂

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult